Schilderwerk Utrecht

Subsidies voor energie

Welke subsidies voor energie zijn er zoal?

Bent u benieuwd welke subsidies voor energie er zoal zijn? Wanneer u zonnepanelen wilt laten plaatsen, uw woning van een warmtepomp wilt voorzien of ervoor kiest uw woning te isoleren, zijn er diverse subsidies waar u gebruik van kunt maken. Wij hebben de diverse soorten subsidies voor u op een rij gezet.

Landelijke subsidie isolatie

U kunt gebruik maken van landelijke subsidie wanneer u uw dak, buitenmuur, ramen en vloer wenst te isoleren. Wanneer u enkele of meerdere isolatiemaatregelen neemt, is het mogelijk om 30% van de kosten terug te krijgen. Deze regeling geldt ook voor VVE’s. Let wel op dat deze regeling geldt voor de maatregelen die u in 2022 neemt. Voor de maatregelen die in 2021 zijn genomen, geldt er een subsidie van 20%.

Laag btw-tarief op arbeidsloon

Kiest u voor isolatie, dan geldt voor het arbeidsloon bij isolatie een laag btw tarief van 9%. Dit kan heel wat schelen als u ervoor kiest om een eengezinswoning in zijn geheel te isoleren. Denk aan isolatie van de vloeren, het glas, de muren en het dak. Dit tarief geldt enkel voor de isolatie. Voor werkzaamheden om de isolatie heen zoals sloopwerk geldt het normale btw tarief van 21%. Dit geldt tevens voor de materialen en bij het isoleren van kozijnen.

Landelijke subsidie warmtepomp/zonneboiler

Een warmtepomp of zonneboiler aanschaffen of een aansluiting op een warmtenet gewenst? Ook dan is het mogelijk om een aantrekkelijke subsidie te krijgen. Op internet kunt u meer informatie vinden over de verschillende vormen van subsidie die er te krijgen zijn.

Subsidie via gemeenten en provincies

Via gemeenten en provincies kunt u ook gebruik maken van subsidie voor energiemaatregelen. Hier hebben zij soms lokale subsidiepotjes voor beschikbaar. Vraag bij uw betreffende gemeente om meer informatie over subsidies voor zonnepanelen of andere gewenste vormen van energie.

Lees meer

Meer nieuws

Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Vve schilder

Eigenhuis VVE Plan, samen toekomstgericht aan de slag Vooruitzien is regeren. Voorkomen beter dan genezen. Een toegewezen deskundig adviseur is uw vaste aanspreekpunt bij EVP.

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Schilderwerk Groningen

  SchilderwerkGroningen.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Groningen en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Groningen start met een