Schilderwerk Utrecht

Houtrot repareren kozijnen

Houtrot kozijnen repareren: zo doet u dat

Wilt u houtrot in kozijnen repareren? Houtrot is erg vervelend en kan uw kozijnen ernstig beschadigen. Om die reden is het belangrijk het houtrot te repareren. Hoe u dit precies doet? Wij hebben een handig stappenplan hiervoor opgesteld. Lees snel verder voor het stappenplan ‘houtrot in kozijnen repareren’.

Bepaal de locatie

Bepaal waar het houtrot zich bevindt. Doorgaans is houtrot donkerder van kleur en vaak zwart of roestbuin. Ook is houtrot zachter dan hout. Als je erop klopt, klinkt het tevens hol.

Steek de rotte plekken uit

Steek vervolgens de rotte plekken uit met een beitel. Dit doet u op het schone en droge punt. Het losgekomen hout veegt u weg met een zachte borstel. Verwijder echt al het rotte hout, zodat het rottingsproces van binnenuit gestopt wordt.

Verwijder losgekomen vuil

Verwijder nu het losgekomen hout met een stoffer en laat de plek goed drogen. Doe dit bij voorkeur in de buitenlucht.

Breng houtrot impregneer aan

Breng vervolgens houtrot impregneer aan. Hierbij doet u wat in een plastic dop en brengt u dit met een kwast aan op het hout. Dit dient ongeveer 6 uur te drogen.

Breng houtrotvuller aan

Wat u nu doet, is een houtrotvuller aanmaken. Hierbij dient u goed op de instructies in de gebruiksaanwijzing te letten, zodat de plek optimaal gevuld wordt.

Schuur de geïmpregneerde delen

Als laatste schuurt u de gerepareerde gedeelten met een schuurblok. Vervolgens maakt u het gehele kozijn schoon en laat u deze goed drogen. Nu schuurt u opnieuw het kozijn met het schuurblok. waarna u het schuurstof wegveegt met een borstel en het kozijn met een vochtige doek afneemt. Zet als allerlaatste stap het kozijn in de grondverf, zodat u straks het houtrot geheel hersteld heeft en uw kozijn er weer als nieuw uitziet.

Lees meer

Meer nieuws

Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Vve schilder

Eigenhuis VVE Plan, samen toekomstgericht aan de slag Vooruitzien is regeren. Voorkomen beter dan genezen. Een toegewezen deskundig adviseur is uw vaste aanspreekpunt bij EVP.

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Schilderwerk Groningen

  SchilderwerkGroningen.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Groningen en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Groningen start met een