Schilderwerk Utrecht

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk?

Binnenschilderwerk belangrijk voor buitenschilderwerk?

Wilt u uw buitenschilderwerk in topconditie houden? Zorg er dan voor dat het binnenschilderwerk in goede staat verkeerd, want als dit niet zo is kan dat het buitenschilderwerk aantasten. Binnenschilderwerk, zoals kozijnen, wordt vaak over het hoofd gezien. Dit heeft invloed op de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk, omdat buiten- en binnenschilderwerk in contact met elkaar staan. Dus zorg er voor dat ook de binnenkant van uw eigenhuis in goede staat is! Maar waar moet u rekening mee houden bij het binnenschilderwerk?

Voor binnenschilderwerk zijn er twee soorten verf: Watergedragen  en synthetische verf. De eerste heeft als verdunningsmiddel water en de tweede terpentine.

Professionele schilders zijn sinds 2010 verplicht bij binnenschilderwerk van uw eigenhuis om watergedragen verf te gebruiken. Watergedragen verf is over het algemeen beter voor mens en natuur, doordat het minder vluchtige stoffen bevat en sneller droog is. Maar er is nog één veel groter voordeel: het vergeelt niet! De kleurvastheid is beter waardoor de originele kleur behouden blijft.

Voor u, als consument, is het echter niet verplicht om watergedragen verf voor uw binnenschilderwerk te gebruiken.

Waarmee is uw binnenschilderwerk geschilderd?

Wilt u weten wat voor verf er op uw binnenschilderwerk zit? Dat is makkelijk te testen: Het verschil tussen watergedragen en synthetische verf is na te gaan door een doekje met spiritus over de oude verflaag heen te halen. Bij watergedragen verf wordt het oppervlakte plakkerig, terwijl er bij synthetische verf helemaal niets gebeurt.

Let wel op: u kunt niet zomaar met watergedragen verf over synthetische verf schilderen. Het is belangrijk om de onderlaag te ontvetten, grondig te schuren (niet te grof) en er vervolgens watergedragen hechtprimer op te doen. Houdt u hierbij rekening dat er voor watergedragen verf andere kwasten en rollers nodig zijn.

Ziet u het allemaal niet zitten om dit zelf te doen? Vraag dan simpel en snel een vrijblijvende offerte aan. Wij kunnen er namelijk ook voor zorgen dat uw binnenschilderwerk op top niveau blijft, wat er weer voor zorgt dat de houdbaarheid van uw buitenschilderwerk wordt verlengd.

Lees meer

Meer nieuws

Schilderprijs.nl

Schilderprijs.nl Schilderprijs.nl bereken uw schilder prijs online Schilder Prijs is een initiatief van De Nooy Meesterschilders, een familiebedrijf dat al sinds 1754 actief is in

Vve schilder

Eigenhuis VVE Plan, samen toekomstgericht aan de slag Vooruitzien is regeren. Voorkomen beter dan genezen. Een toegewezen deskundig adviseur is uw vaste aanspreekpunt bij EVP.

Schilderonderhoudsplan.nl

Wij zorgen al generaties lang voor vakkundig en goed schilderwerk voor een vast maandbedrag. Ons moederbedrijf kent zijn oorsprong in 1754, vanuit die eeuwenoude ervaring

Schilderwerk Groningen

  SchilderwerkGroningen.nl Zorgeloos verzekerd van jarenlang goed schilderwerk in Groningen en omstreken   Hoe werkt het abonnement?​ Het abonnement van Schilderwerk Groningen start met een